Waalre-doelman Bastiaan Bremer grijpt in bij een aanval van Riethoven (Foto: Toon van Dijsseldonk) Toon van Dijsseldonk

Waalre volstrekt kansloos

Sport 421 keer gelezen

VOETBAL - Het is waarschijnlijk dat in het verleden de wedstrijden tussen Waalre en Riethoven zelden zo’n eenzijdig karakter gehad hebben als deze versie van afgelopen zondag. De thuisclub had niets in te brengen tegen de ploeg uit de buurgemeente die dan ook verdiend met 1-4 won.

Door Toon van Dijsseldonk

Waalre startte zwaar gehavend, zowel in verdedigend als aanvallend opzicht, aan de semi-derby tegen Riethoven. Een start die vanaf de tweede minuut niet veel goeds beloofde. Riethoven aanvaller Koen Donkers kreeg alle ruimte om zijn ploeg al koppend op voorsprong te zetten, 0-1.

In het vervolg van de eerste helft dicteerde de jonge ploeg uit Riethoven het spel en had de thuisploeg niets in te brengen. Slechts in de buurt van Waalre-doelman Bastiaan Bremer toonde de gasten zich nog niet erg effectief waardoor schade voor de thuisploeg lang uitbleef.
In de 29e minuut leidde een persoonlijke fout in de Waalre achterhoede tot de tweede treffer. Martijn van Bakel profiteerde optimaal van de fout en schoot Riethoven naar 0-2.
Waalre kon aanvallend voor de rust hiertegen niets in brengen met als gevolg een logische ruststand, 0-2.

Tweede helft

Na rust was opnieuw een persoonlijke fout in de Waalrese  achterhoede waarvan Koen Donkers in de 54 minuut kon profiteren wat de 0-3 op het scorebord bracht.
De thuisclub bleef hierna haar best doen om tot een beter resultaat te komen maar de gasten uit Riethoven waren gewoonweg veel te sterk.
Deze deden echter ook niet al te veel om de score te verhogen zodat een echte blamage voor de thuisploeg uitbleef.
In de 83e minuut werd opnieuw de verdediging van Waalre  volledig uitgespeeld maar nu schoot de volkomen vrijstaande Oliver Keeris de bal tegen de paal.

Een eretreffer werd Waalre vervolgens wel gegund toen Youri Liebregts in de 87e minuut een vrije trap in de kruising schoot 1-3.
Waalre zette hierna even aan voor een resultaatsverbetering maar in blessuretijd gaf Koen Donkers met zijn derde treffer het krachtsverschil duidelijk aan, 1-4.

Programma

Zondag 28 april gaat Waalre op bezoek bij Tongelre, een ploeg die eerder dit seizoen op sportpark Hoeveland met een monsternederlaag geconfronteerd werd.
De wedstrijd begint om 14.30 uur op het Sportpark Tongelre aan de Partituurlaan 100 in Eindhoven.